Κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο με πράσινο κολοκύθι παραγωγής μας!



Το κολοκύθι είναι ένα λαχανικό που ευδοκιμεί από την άνοιξη και έπειτα. Πάντα αποτελούσε επιλογή στη μεσογειακή διατροφή καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, νερό, βιταμίνη Α και C, κάλιο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ.
Το κολοκύθι που υπάρχει στον κήπο μας θυμίζει το μέγεθος κίτρινης κολοκύθας και είναι πάνω από 5 kg και τα 3 μαζί!





Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι φαγητό που θυμίζει καλοκαίρι, επίσης θυμίζει τηγάνι. Εμείς θα το αλλάξουμε αυτό και θα τους ψήσουμε στο φούρνο, πρώτον διότι γίνονται ακόμα πιο νόστιμοι και δεύτερον γιατί δεν χρειάζεται να κάνουμε βαρύ ένα τόσο ζουμερό λαχανικό!!


Η εκτέλεση είναι απλή, τα τρίβουμε στον τρίφτη, τα στραγγίζουμε, προσθέτουμε 2 αυγά παραγωγής μας, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μαϊντανό, λίγη φέτα ή κεφαλοτύρι, 1 φλ ελαιόλαδο επίσης παραγωγής μας & 3 φλ τσαγιού αλεύρι. Αν τα κολοκύθια είναι πιο μικρά δεν χρειάζεται τόσο αλεύρι & ελαιόλαδο. Τα πλάθουμε και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί. 
Ψήνουμε στους 220 ºC για 1 περίπου ώρα, ανάλογα το φούρνο.

Και ιδού  το αποτέλεσμα, συνοδεύουμε με σαλάτα και καλή μας όρεξη!





Βαρδακαστάνη Κ. Διονυσία
Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος (BSc, MSc)
Mέλος Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος
&  Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας
                                                                                                                        Τηλ: 6974200567

Σχόλια